0 Tuotteita
   
Kirjakylä
Ajankohtaista
Kirjakyläpäivät
Kirjakauppa
Sysmän
Kirjakyläyhdistys Ry
Sysmän
Kirjakylä Oy
Tuotteita / Tilaus
Artnikkari
www.sysma.fi
IOB
 
Sysmän Kirjakylä
 
 Topo Leistilä: Päijänteen satulaiva RefanutODOTETTU

Topo Leistilä

Päijänteen satulaiva Refanut

Olipa kerran miinaparkassi, salakuljetuksessakin toiminut laiva, joka sai uuden nimen ja elämän Leisténin perheen ansiosta. Nousi kuuluisuuteen ja tuotti iloa Päijänteellä kymmenen vuoden ajan. Paatin perämies kirjoitti kirjan ensimmäisen kesän retkistä. Tule mukaan seikkailuun.

327 sivua, 104 mustavalkoista kuvaa, kovakantinen.
ISBN 978-952-5720-17-4

30 € (Sisältää postikulut)
Määrä:

Pauli Leimio: Huumori kukkii Itä-HämeessäPauli Leimio

Huumori kukkii Itä-Hämeessä

Iloa elämään ja pitkää ikää!

Kirjassa avautuu koko arjen kirjo, vaikka tietyt aiheet luonnollisesti painottuvat. Veistelyyn innostaneita elämäntilanteita ovat kirjassa kaupankäynti, liikenne ja kirkolliset toimitukset. Myös muutamista tunnetuista henkilöistä on kertynyt kaskuja. Itä-Häme osoittautuu huumorin kukkamaaksi juuri juttujen hienovaraisuuden ja oivaltavuuden vuoksi.

Kirjassa on 234 kaskua tai tarinaa ja lisäksi lukuisia sanontoja, sananlaskuja ja sutkautuksia. 183 sivua sisältäen 35 piirrosta. Nelivärinen, kovakantinen.
ISBN 978-952-5720-16-7

29,90 €
Määrä:

Juuso Salokoski, Matti Streng, Vuokko Virolainen: Sotilaita, pappeja ja vahvoja naisia:Syvästi inhimillinen uutuuskirja!

Maija-Liisa Huuskola

Vihreän huoneen hiljaisuus

Päiväkirjamerkintöjä lähdön rajoilta, elämän keskeltä

Vihreän huoneen hiljaisuus -kirja on sisällöltään uusi aluevaltaus Kirjakylä-kustantamon toiminnassa. Syvästi inhimillisessä teoksessa on useita ajankohtaisia teemoja joista tärkeimmät ovat vanhustenhoito, naisen arki ja arvokas kuolema.

Sisällön autenttisuus koskettaa. Sen tuo kirjaan päivittäisiin merkintöihin perustuva teksti. Hoitaessaan vanhempiensa elämän loppuvaiheita sekä vastatessaan työnsä ja perheensä velvoitteista kirjoittaja jaksoi pitää päiväkirjaa. Sen ansiosta voimme nyt omakohtaisesti kokea, mitä merkitsee läheisten tuki ja luonnon rauha kun luopumisen tuska jäytää.

'Tätä kirjaa ei voinut kirjoittaa etukäteen. Se elettiin.' - Maija-Liisa Huuskola

Koko 170 x 245 mm, 144 sivua, nelivärinen, kuvitettu.
ISBN 978-952-5720-15-0

25,00 €
Määrä:

ErakkoMarkku Lepistö:

Toivo Pylväläinen

Päijänteen erakko


Toivo Pylväläinen eli Päijänteellä 45 vuoden ajan yksin. Hän oli ennen muuta innokas kalamies, joka oman saalistuksensa parantamiseksi kehitti välineitään. Kalastuksesta muodostuikin Toivolle lopullinen ammatti. Ihmisenä hän oli ystävällinen ja kaukana todellisesta erakosta.

Koti sijaitsi Koreakoivun saaressa. Paikassa on jotain hyvin vertauskuvallista. Kivinen saari seisoo keskellä Tehinselkää, Päijänteen suurinta selkää. Toiseksi saari jakautuu kolmen kunnan, Sysmän, Kuhmoisten ja Padasjoen, kesken.

Toivosta muodostui kansan suussa myyttinen hahmo, sillä hänestä tiedettiin varsin vähän. Sysmäläinen erämies ja historian ystävä, Markku Lepistö, on tehnyt uskomattoman työn tutkimalla ja keräämällä tosiasioihin perustuvaa aineistoa Päijänteen erakosta yli viiden vuoden ajan. Tuloksena on huikea elämäkerta, veijaritarina ja tietokirja.

Kunnianosoitus Toivo Pylväläiselle.

Nelivärinen, kovakantinen ja sidottu.
Koko 170 x 245 mm, 160 sivua.
175 kuvaa, joista monet ennen julkaisemattomia.
ISBN 978-952-5720-14-3

29,50 €
Määrä:

ReininkultaaSirkka Lassila:

Reinin kultaa

Uuden kultaisen käytöksen kirjan tekijän uutuus!

Sirkka ja Antti Lassila eivät malta jäädä aloilleen, vaikka takana on 40 vuotta diplomaattielämää ja muuttoja maasta toiseen. Sen sijaan he päättävät lähteä lunastamaan 70-luvulla annettua lupausta: he kulkisivat Rein-virtaa suomalaisen suurmiehen jalanjäljillä.

Matka alkaa Sveitsin Alpeilta ja jatkuu Reinin rantoja myötäillen koko 1320 kilometrin reitin Pohjanlahden rannalle saakka. Lassilat vievät lukijan mukanaan läpi uskomattomien maisemien, keskiaikaisten linnojen, viinirinteiden ja historiaa tihkuvien pikku kylien. Aina sopivan tilaisuuden tullen pysähdytään nauttimaan joen varren keittiöiden erikoisuuksista ja kulttuurihistoriallisista makupaloista.

Rein on ollut Euroopan kulttuurien kohtauspaikka 2000 vuotta. Sen historia kytkeytyy monilla tavoilla suomalaisiinkin: siellä hakkapeliitat taistelivat osana Kustaa II Adolfin sotajoukkoja, ja sieltä, Erasmus Rotterdamilaisen ja Lutherin mailta, olemme ammentaneet oppia ja sivistystä. Vähältä piti, että olisimme saaneet kuninkaankin Reinin rannalta.

Reinin kultaa on Sirkka Lassilan seitsemäs kirja.

248 sivua, yksivärinen, kovakantinen ja sidottu.

Tekstiä syventää Antti Lassilan 43 piirrosta ja kaksi valokuvaa.
ISBN 978-952-5720-13-6

29,50 €
Määrä:

Juuso Salokoski, Matti Streng, Vuokko Virolainen: Sotilaita, pappeja ja vahvoja naisia:UPEA UUTUUS!

Juuso Salokoski, Matti Streng, Vuokko Virolainen: Sotilaita, pappeja ja vahvoja naisia

Sotilaita, pappeja ja vahvoja naisia kertoo miten Sysmälle tyypilliset kartanot tai suuret maatilat, kuten Suurkylä, Ranta, Uusi Olkkola, Mäentalo ja Paarmala, ovat syntyneet, kasvaneet kukoistukseensa ja vähitellen menettäneet niillä aikanaan olleen suuren sekä taloudellisen että yhteiskunnallisen merkityksensä, ja millaisia ovat olleet niitä omistaneiden sukujen, Wijkmanien, Strengien, Schulmanien ja Schildtien, vaiheet kaunistelematta mutta myötätunnolla.

Juuso Salokoski ja Vuokko Virolainen ovat yhdessä perehtyneet Matti Strengin yli 50 vuoden aikana keräämään ainutkertaiseen sukuaineistoon. Juuso Salokoski on koonnut tekstin yhtenäiseksi ja samalla luonut siihen aidon elämän tunnun. Vuokko Virolainen on puolestaan valinnut teoksen valokuvat ja laatinut kuvatekstejä.

Sotilaita, pappeja ja vahvoja naisia -teos kattaa yli 400 vuotta itähämäläisten Nuijasodasta 1500-luvun lopulta aina eversti Reino Hallamaan sotilaallisiin hautajaisiin elokuussa 2013. Kirja on 192 -sivuinen ja nelivärinen. Ihmisläheistä tekstiä havainnollistaa 130 valokuvaa.
ISBN 978-952-5720-12-9

45 €
Määrä:

Raimo Olkkonen o Sirpa Glad-Staf: Vaapunvuolijasta maailmanmaineeseenRaimo Olkkonen o Sirpa Glad-Staf

Vaapunvuolijasta maailmanmaineeseen
Lauri Rapalan tarina

Lauri Rapalan elämä on kuin satu. Olipa kerran Sysmässä syntynyt yksinhuoltajaäidin poika, joka solmi avioliiton tomeran naisen kanssa. Elma ja Lauri saavat viisi poikaa ja kaksi tyttöä. Lauri kasvaa sekatyömiehestä kalastajaksi ja vaapunvuolijaksi. Tarinan jatko on legenda.

Lauri Rapalan yrittäjätarina on kannustava esimerkki myös tämän päivän suomalaisille.
Teos on kovakantinen ja nelivärinen. 168 sivulla on 107 kuvaa.
ISBN 978-952-5720-11-2

35 €
Määrä:

Juho Saarinen: MuistelmiaJuho Saarinen: Muistelmia

Rovasti Juho Saarisen muistelmakirja kertoo poikkeuksellisen päättäväisestä nuoresta, joka raivaa tiensä vaatimattomista oloista arvostetuksi ja kunnioitetuksi papiksi. Torppariympäristö ja kodin köyhyys ei lannistanut häntä, vaan hän hankki omatoimisesti opiskelurahat kirkkoherran suosituskirje kädessään.

Arkkitehti Eliel Saarisen isä ja arkkitehti Eero Saarisen isoisä on edelleen loistava esimerkki meille kaikille. Muistelmia -kirja on kovakantinen, yksivärinen ja laajuudeltaan 272-sivuinen. Teos on näköispainos vuonna 1920 ilmestyneestä Otavan julkaisemasta kirjasta, jossa Juho Saarinen kertoo lapsuus- ja opiskeluvuosistaan.ISBN 978-952-5720-10-5

25 €
Määrä:

Tukholman kesäEino K. Nurminen

Juuri ilmestynyt!
Erinomaista kesälukemista


Tukholman kesä

Nuori suomalainen Pertti Kotamäki lähtee Ruotsin pääkaupunkiin saatuaan kokin paikan kuuluisassa Oopperakellarissa. Oppimishaluisena hän etenee sekä ammatissa että kielitaidossa ja ihastuu salaperäiseen virolaisneito Katriinaan. Yhtäkkiä Pertti huomaa olevansa keskellä pirullista peliä. Vauhdikas romaani vie lukijan keskelle monitahoista seikkailua. Tarina sisältää uskomattomia käänteitä, kihelmöivää jännitystä ja rakkautta.

Kovakantinen 302-sivuinen teos on Eino K. Nurmisen neljäs kirja.

ISBN 978-952-5720-09-9

Suositushinta 25 €
Määrä:

Makuja MahtipitäjästäLaura Kolbe,
Birgitta Stjernvall-Järvi,
Vuokko Virolainen,
Mervi Pasanen

Makuja mahtipitäjästä

Uusi, jäljittelemätön ja arvokas teos
Teos on 228-sivuinen, kovakantinen, nelivärinen ja sidottu.

Kirja sisältää 101 reseptin ja muiden ruokaohjeiden lisäksi johdannon nykyiseen ruokakulttuuriin, kuvauksen itähämäläisten ihmisten tuottamasta ja valmistamasta ruuasta sekä hauskoja tositarinoita. Tekstiä havainnollistaa 176 valokuvaa. Graafinen asu Humberto Saraiva. Kustantaja Sysmän Kirjakylä Oy.

ISBN 978-952-5720-08-2

45 €

Määrä:

Riivuoren_tonttu_ja_peikkojen_saariJukka Ahonen o Marja Halme

Riivuoren tonttu ja peikkojen saari

Jukka Ahosen tarinassa Aleksi ja Ella kokevat huiman seikkailun, joka vie heidät torpan lähteeltä peikkojen saarelle. Marja Halmeen kuvat luovat sadun tekstille vaikuttavan visuaalisen maailman. Painetun kirjan lisäksi teos käsittää cd-äänikirjan, mikä sisältää saman tarinan Tarleena Sanmmalkorven lukemana sekä Jukka Ahosen sanoittaman ja säveltämän laulun Torpan tyttö Mari Ahosen esittämänä.

• Koko A4, 210x297 mm
• Laajuus 36 sivua
• Nelivärinen
• Kovakantinen
• Mukana cd-äänikirja

ISBN 978-952-5720-07-5

25 €

Määrä:

Elämänunta ja unielämeäKaunis kunnianosoitus kotiseudulle ja sen perinteille

Helvi Airo
Elämänunta ja unielämeä
murrerunokirja

Teos sisältää 68 Helvi Airon Sysmän murteella kirjoittamaa runoa ja niitä elävöittää 14 Tauno Korpelan piirrosta. Runot kertovat eletyn elämän arjesta lämpimästi pilke silmäkulmassa.

• Koko B5, 175 x 250 mm
• Laajuus 84 sivua
• 68 runoa
• 14 piirrosta
• Kovakantinen
• Kansi nelivärinen

• Sisus mustavalkoinen

ISBN 978-952-5720-06-8

25 €

Määrä:

Essu kirjaAinoalaatuinen uutuus!

Hannu Horttanainen

Essu menee kouluun

Hauska opas esikoululaiselle

Essun avulla esikoululainen perehtyy tuleviin kouluasioihin ja –tapoihin kuin leikiten ja saa tulevasta koulunkäynnistä turvalliset ja rauhoittavat ensi tiedot.

• Koko A4
• Laajuus 64 sivua
• Kansi nelivärinen.
• Mustavalkoiset sisäkuvat sopivat myös väritettäviksi.

ISBN 978-952-5720-05-1

12 €
(+ postituskulut 2,-)
Määrä:

Muistojeni Sysmä
Kaunis, tunnelmallinen, lämmin

Muistojeni Sysmä

Kirjoituskilpailun 2010 satoon pääosin perustuva teos vie lukijan menneisiin kultaisiin päiviin ja piirtää koskettavaa ajankuvaa eletyiltä vuosikymmeniltä.

• 33 kirjoittajaa
• 272 sivua
• 85 valokuvaa
• koko B5, 175 x 250 mm
• kovakantinen
• sidottu
• yksivärinen
• suojapaperi

ISBN 978-952-5720-04-4

29 €
Määrä:

Kartanoelämää Itä-hämeessäBirgitta Stjernvall-Järvi

Kartanoelämää Itä-Hämeessä


Elävä teos ratsutilojen, säterien ja kartanoiden synnystä, kehityksestä ja omistajasuvuista Sysmässä ja Hartolassa. Ihmisläheistä, puhuttelevaa historiaa.

• Koko 235 x 225 mm
• 240 sivua
• 181 valokuvaa ja piirrosta
• Nelivärinen
• Sidottu neulomalla
• Kovakantinen
• Suojapaperi

ISBN 978-952-5720-03-7

39 €
Määrä:

Hartola, Pornainen ja sotaMika Waltarin

HARTOLA,
PORNAINEN
JA SOTA


Elävä ja ihmisläheinen teos suuren kirjailijan ajasta Hartolassa ja Pornaisissa. Pääosa kirjan sisällöstä pohjautuu Mika Waltarin aikalaisten lämpimiin ja teräviin muistikuviin. Kirjailijan sodan aikaista toimintaa kuvaavan osuuden on kirjoittanut dosentti Martti Turtola. Teoksen päättää mestarin viimeiseksi kustantajaksi jääneen Hannu Tarmion jäähyväiset.

Hinta 30 €
Määrä:

Riivuoren tonttuRiivuoren tonttu

”Ylhäällä vuorella Riilahden puolella istuu tonttunen.
Kukkia haistelee, marjoja maistelee, linnuille laulelee.”

Mitä muuta kuuluu tontun elämään, selviää Riivuoren tonttu –kirjasta, joka ilmestyy jouluksi, mutta julkistetaan Helsingin Kirjamessuilla 26.-29.10.2007
Kirjasta on esittely Kirjakylälehdessä nro 18

Teksti Jukka Ahonen, kuvitus Marja Halme Kirja on 40-sivuinen, nelivärinen ja sidottu ja sen on kustantanut Sysmän Kirjakylä Oy.

Kirja sisältää myös cd:n, jolla Ossi Ahlapuro lukee sadun ja Mari Ahonen laulaa tämän tekstin alussa olevan laulun, jonka on säveltänyt Jukka Ahonen ja sovittanut Taisto Weslin

Hinta 25 €
Määrä:

Seitsemän perhettäSeitsemän perhettä
Pentti Pesari

- Rakenteeltaan aivan uudentyyppinen ja Suomessa ensimmäinen lajiaan.
- Sisältää seitsemän perheen elämäntarinat ja peräti 12 pienoiselämänkertaa.
- Avaa lukijan näkemään, miten tämä sotien jälkeinen ensimmäinen aikuissukupolvi on osannut määrätietoisesti rakentaa maatamme ja samalla menestyä myös itse.
- Sidottu
Suositushinta 39 €
Määrä:

SYSMÄ 100
Kuvat kertovat

Tee kiehtova kuvallinen matka Sysmän menneisyyteen oppainasi kyläläiset itse. Sysmä 100 kuvateoksen ainutlaatuiset kuvat on poimittu sysmäläisten omista albumeista eri puolilta pitäjää.

Kuvakirjan sivuilla voit sukeltaa sysmäläisten arkeen ja juhlaan, iloihin ja surunhetkiin. Vaellus alkaa sadan vuoden takaa ja päättyy 1970-luvun lopulle. Sysmä 100 on huomionosoitus järvien ja metsien keskellä eläneille ihmisille, jotka ovat sinnikkäästi rakentaneet omaa elinpiiriään.

Sysmä 100 on kovakantinen värikuvateos:
-    336 sivua
-    269 kuvaa
-    Suositushinta 29 €
Määrä:

Sysmän pitäjän historia I-II

Näköispainos
Einar W Juveliuksen kirjoittamasta Sysmän pitäjän historia osat 1 ja 2 yhtenä niteenä.

Kauan kaivattu uusintapainos.

-    noin 800 sivua
-    Suositushinta 49 €
Määrä:

Lapsuuteni Sysmä
Tilausnumero: 0001
- Sysmäläisten lapsuudenmuistoja ja kokemuksia koskettavina tarinoina
- Pääosin kevättalvella 2005 järjestetyn kirjoituskilpailun satoa
- Kirjoituksia täydentävät 47 arvokasta ja harvinaislaatuista valokuvaa tai piirrosta 240 sivua, mustavalkoinen, kovakantinen, sidottu Suositushinta 25 €
Määrä:

Kestosuosikki
Sydämessä Sysmä
Tilausnumero: 0003
- Kunnianosoitus kotiseudulle, sen ankaraa historiaa ja leiväntuoksuista kesäpäivää
- Menestystarina pitäjästä, sen yrittäjistä ja vakituisista asukkaista
- Kirjoittajina yli 50 asiantuntijaa 200 sivua, 174 valokuvaa, nelivärinen, sidottu Suositushinta 45 €
Määrä:

Pirkko Kolbe
Piin parhaat 1975-1985
Tilausnumero: 0002
- Toimittajan ja kunniateekkarin persoonallisia kannanottoja, Kympin huulia ja muita välähdyksiä
- Piin teksti säilyttää tuoreutensa ja loistavan huumorinsa sukupolvelta toiselle
- Juha Tantun taidokas kuvitus
208 sivua, kovakantinen, sidottu
Suositushinta 19,90 €
Määrä:

Kirjan hinnan lisäksi tulevat postikulut 5 euroa/kirja.


Nimeni:
Puhelinnumeroni:
Sähköpostiosoitteeni:
Katuosoitteeni:
Postitoimipaikkani:
Postinumeroni: