Sysmän Kirjakylä
Email tai asnro: Salasana:
tai rekisteröidy
 
 
Kirjat

Kulttuuripitäjä Sysmän historia

Suomen Kirjakylän juuret

Kirjakyläpalkinto

Sysmän Kirjakyläyhdistys

Sysmän Kirjakylä Oy

Sysmän Kirjakauppa

Osta lahjakortti
  Etusivu > Kulttuuripitäjä Sysmän historia

Kulttuuripitäjä Sysmän historia


Sysma_kartta.jpg

Sysmässä on ollut asutusta 7.000 vuotta. Pitäjän keskiaikainen Pyhän Olavin kivikirkko on rakennettu 1400-luvulla. Kartanot tulivat mukaan kuvaan 1600-luvulta alkaen ja niillä oli suora yhteys Ruotsin hoviin. Parhaimmillaan kartanoita oli kolmisenkymmentä, nykyisin kymmenen. Kartanoiden väen ja paikkakunnan ihmisten elämän synnyttämä hedelmällinen vuorovaikutus tuntuu paikkakunnalla edelleen. Lisäksi Suopeltoon syntynyt kesäasutus 1800-luvun loppupuolella on luonut pohjaa edistyksellisyydelle ja kulttuurille.

Suvi-Pinx aloitti toimintansa vuonna 1970, toisena kesänäyttelynä Oriveden Purnun jälkeen. Sysmän Suvisoitto syntyi vuonna 1986 ja vuotta myöhemmin Kertun Kirjapäivät, nykyiseltä nimeltään Sysmän Kirjakyläpäivät. Samana vuonna 1987 aloitti myös Kamarikuoro toimintansa Suvisoiton Ovikello-oopperan tarpeiden siivittämänä. Kuurina-teatteri syntyi puolestaan vuonna 1989.

Näiden aktiviteettien lisäksi Sysmästä löytyy monta valtakunnallisesti kuuluisaa kuvataiteilijaa, Viis raitilla-lauluyhtye, kahdet markkinat, Hulluin lauantai ja Uotinpäivät, sekä monipuolista ja vilkasta kylätoimintaa.


Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot